Λαχταριστός μπακλαβάς
Ο βασιλιάς των σιροπιαστών γλυκών με σπιτικό φύλλο !!!!Πρέπει να το δοκιμάσετε δεν είναι καθόλου δύσκολο!!
Υλικά
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι Ηλιέλαιο
1 αυγό
2 κτγ μπέικεν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κτσ ξύδι
6 φλιτζάνια αλεύρι
250 γρ βούτυρο
Σιρόπι
5 νερό
4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φέτα λεμόνι
Για την γέμιση
300 γρ καρύδια η φιστίκια αιγίνης
1 κτγ κανέλα
1/2 κτγ γαρίφαλο
Και 200 γρ Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Εκτέλεση
Στο μπόλ του μίξερ βάζουμε τα υλικά για την ζύμη και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο μπάγκο για να μπορέσουμε να δουλέψουμε την ζύμη . Ανοίγουμε την ζύμη σε μακρόστενο μπαστούνι περίπου 50 πόντους και κόβουμε 12 μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 30 λεπτά κάτω από μια βρεγμένη πετσέτα. Για να μην ξεραθούν. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τις κούπες με το νερό , την ζάχαρη και μια φέτα λεμόνι και το βράζουμε για 5 λεπτά .
Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά που περιμέναμε να ξεκουραστεί ξεσκεπάζουμε και παίρνουμε 1 μπαλάκι και ρίχνουμε από επάνω του το Νισεστέ. Το γυρνάμε καλά και από την άλλη μεριά και το πατάμε στην μέση με τον πλάστη να ανοίξει 20 εκατοστά. Ενδιάμεσα αν χρειαστεί φυσικά ρίχνουμε νισεστέ για να μην κολλάει. Αφήνουμε τον πλάστη και παίρνουμε τον λεπτό πλάστη για το άνοιγμα των φύλλων και ανοίγουμε το φύλλο όσο μπορούμε παραπάνω από το ταψί. Τοποθετούμε το ταψί σαν οδηγό για να κόψουμε το φύλλα. Εκτός από το φύλλο στο ταψί βάζουμε και τα κομμάτια που περισσεύουν. Με αυτό τον τρόπο είναι σαν δύο φύλλα κάθε φορά .Μετά από 4 φύλλα βάζουμε την μισή γέμιση και την άλλη μισή μετά από 8 φύλλα και τοποθετούμε άλλα 4 από πάνω. Κόβουμε τον μπακλαβά με λεπτομέρεια , ρίχνουμε το βούτυρο παντού και ψήνουμε στους 180c σε αντιστάσεις πάνω κάτω. Μόλις ψηθεί σιροπιάζουμε κρύο σιρόπι και ζεστό μπακλαβά
καλή σας επιτυχία
Discussion about this post