Φτιάξαμε σπιτικά μελομακάρονα με τα δικά μας επιλεγμένα υλικά .Τι το καλύτερο να φτιάξετε επιτυχημένα μελομακάρονα κάντε τα και θα με θυμηθείτε!!
Υλικά
1100 γρ αλεύρι μαλακό
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ φυσικό χυμό από πορτοκάλι
580 γρ Ηλιέλαιο
2 κτγ κανέλα
1/2 κτγ γαρύφαλλο
1 κτγ αλάτι
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
1 κτγ σόδα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΓΙα το σιρόπι
500 γρ νερό
700 γρ ζάχαρη
3 στικ κανέλας
1 πορτοκάλι
150 γρ μέλι
1100 γρ αλεύρι μαλακό
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ φυσικό χυμό από πορτοκάλι
580 γρ Ηλιέλαιο
2 κτγ κανέλα
1/2 κτγ γαρύφαλλο
1 κτγ αλάτι
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
1 κτγ σόδα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΓΙα το σιρόπι
500 γρ νερό
700 γρ ζάχαρη
3 στικ κανέλας
1 πορτοκάλι
150 γρ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα πρέπει να ετοιμάσουμε το σιρόπι για να είναι κρύο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη τα στικ κανέλας και κομμένο πορτοκάλι και το βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά γενικά το σιρόπι πρέπει να είναι δεμένο καλά!!
(2) Σε ένα μπολ μεγάλο ρίχνουμε το Ηλιέλαιο (βάζουμε ηλιέλαιο για συγκεκριμένο λόγο διότι είναι η σύσταση του πιο ψιλό και έχει πιο καλά αποτελέσματα από ότι να το κάνετε με ελαιόλαδο)
στην συνέχεια θα ρίξουμε το χυμό από τα πορτοκάλια τα μυρωδικά μας το ξύσμα από τα δυο πορτοκάλια και το αλάτι.
Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι το σιμιγδάλι το μπέικεν πάουντερ την σόδα τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στα υγρά. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε σιγά σιγά θα δούμε ότι θα θέλει κι άλλο αλεύρι τότε συμπληρώνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. ‘Ολο το κόλπο είναι εδώ τώρα. Ανακατεύουμε πολύ λίγο με τα χέρια μόλις δούμε ότι πάρει το αλεύρι σταματάμε για να μην βγάλουμε τα λάδια από την ζύμη .Μετράμε 30 γρ ζύμη και πλάθουμε τα μελομακάρονα (Προσοχή) Μην δουλεύεται πολύ τη ζύμη στα χέρια!!Θα ψήσουμε στους 170c με αέρα για 25 λεπτά!!μόλις τα βγάλουμε πρέπει πολύ γρήγορα να τα σιροπιάσουμε για μπορέσουν να τραβήξουν μέσα σιρόπι και από έξω να είναι τραγανά. Τα σιροπιάζουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα βάζοντας από πάνω λίγο μέλι και μπόλικο καρύδι η σαν φιστίκι!!!Καλή σας επιτυχία!!!
Πρώτα πρέπει να ετοιμάσουμε το σιρόπι για να είναι κρύο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη τα στικ κανέλας και κομμένο πορτοκάλι και το βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά γενικά το σιρόπι πρέπει να είναι δεμένο καλά!!
(2) Σε ένα μπολ μεγάλο ρίχνουμε το Ηλιέλαιο (βάζουμε ηλιέλαιο για συγκεκριμένο λόγο διότι είναι η σύσταση του πιο ψιλό και έχει πιο καλά αποτελέσματα από ότι να το κάνετε με ελαιόλαδο)
στην συνέχεια θα ρίξουμε το χυμό από τα πορτοκάλια τα μυρωδικά μας το ξύσμα από τα δυο πορτοκάλια και το αλάτι.
Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι το σιμιγδάλι το μπέικεν πάουντερ την σόδα τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στα υγρά. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε σιγά σιγά θα δούμε ότι θα θέλει κι άλλο αλεύρι τότε συμπληρώνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. ‘Ολο το κόλπο είναι εδώ τώρα. Ανακατεύουμε πολύ λίγο με τα χέρια μόλις δούμε ότι πάρει το αλεύρι σταματάμε για να μην βγάλουμε τα λάδια από την ζύμη .Μετράμε 30 γρ ζύμη και πλάθουμε τα μελομακάρονα (Προσοχή) Μην δουλεύεται πολύ τη ζύμη στα χέρια!!Θα ψήσουμε στους 170c με αέρα για 25 λεπτά!!μόλις τα βγάλουμε πρέπει πολύ γρήγορα να τα σιροπιάσουμε για μπορέσουν να τραβήξουν μέσα σιρόπι και από έξω να είναι τραγανά. Τα σιροπιάζουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα βάζοντας από πάνω λίγο μέλι και μπόλικο καρύδι η σαν φιστίκι!!!Καλή σας επιτυχία!!!
Discussion about this post