Από τη Δευτέρα η Ταϊλάνδη θα ανοίξει για τους αλλοδαπούς εμβολιασμένους κατά της covid-19 ταξιδιώτες σηματοδοτώντας μια μεγάλη χαλάρωση στα σύνορα των χωρών της περιοχής της Ασίας- Ειρηνικού, η οποία καθυστέρησε πολύ περισσότερο από τη Δύση να άρει τους περιορισμούς στα ταξίδια.
Ακολουθούν οι χώρες που ανοίγουν για τους τουρίστες στην περιοχή της Ασίας- Ειρηνικού και αυτές στις οποίες παραμένουν σε ισχύ περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Νοτιοανατολική Ασία
Η Ταϊλάνδη θα επιτρέπει από τη Δευτέρα την είσοδο στο έδαφός της χωρίς την υποχρέωση καραντίνας σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 46 χώρες και περιοχές, καθώς επιθυμεί να επανεκκινήσει την τουριστική της βιομηχανία που είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της.
Άλλες χώρες της περιοχής, που απέφυγαν σε μεγάλο βαθμό το πρώτο κύμα της covid-19 όμως φέτος επλήγησαν σφοδρά από ένα νέο κύμα της πανδημίας, ακολουθούν το παράδειγμα της Ταϊλάνδης, αν και με πιο αργό ρυθμό.
Η Σιγκαπούρη άρχισε να άρει την υποχρέωση καραντίνας για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 10 χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές, ενώ αναμένεται να προσθέσει και άλλες στον κατάλογο.
Η Ινδονησία άνοιξε στους τουρίστες από κάποιες χώρες το νησί του Μπαλί, αν και το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς και οι επισκέπτες πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους.
Το Βιετνάμ προβλέπει να επιτρέψει σε ξένους ταξιδιώτες να επισκέπτονται το νησί Που Κουόκ από τον Νοέμβριο και η Μαλαισία έχει αντίστοιχα σχέδια για το νησί Λαγνκάουι.
Η Καμπότζη θα ανοίξει και πάλι τις παραλίες Σιχανουκβίλ, Κοχ Ρονγκ και Ντάρα Σακόρ από τις 30 Νοεμβρίου.
Κάποιες άλλες χώρες, ανάμεσά τους οι Φιλιππίνες και η Μιανμάρ παραμένουν κλειστές στους ξένους τουρίστες.
Βορειοανατολική Ασία
Η ηπειρωτική Κίνα παραμένει κλειστή για τους ξένους τουρίστες, όπως και η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.
Στο Χονγκ Κονγκ έχουν επιβληθεί από τα πιο αυστηρά μέτρα παγκοσμίως, καθώς προβλέπεται καραντίνα 21 ημερών για τους ξένους ταξιδιώτες, γεγονός που επέτρεψε να παραμείνει υπό έλεγχο η πανδημία covid-19, όμως παρέλυσε την τουριστική βιομηχανία.
Νότια Ασία
Αφού ξεπέρασε ένα από τα χειρότερα κύματα της covid-19 παγκοσμίως η Ινδία άνοιξε αυτό τον μήνα τις πόρτες της στους ξένους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα με πτήσεις τσάρτερ, ενώ θα επιτρέψει την είσοδο τουριστών από όλες τις πτήσεις από τα μέσα Νοεμβρίου.
Τα μέτρα που αφορούν την καραντίνα και τη διενέργεια τεστ διαφέρουν ανάλογα με την προέλευση των ταξιδιωτών.
Τον προηγούμενο μήνα το Νεπάλ άρχισε να δίνει βίζες για τους εμβολιασμένους τουρίστες και ήρε την υποχρέωση καραντίνας με στόχο να προσελκύσει νέους ξένους πεζοπόρους. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα το 2019, όμως ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 80% πέρυσι.
Μεταξύ των πρώτων χωρών που άνοιξαν τα σύνορά τους ήταν οι Μαλδίβες, οι οποίες επέτρεψαν την είσοδο ξένων τουριστών τον Ιούλιο του 2020.
Ο αριθμός των τουριστών στη χώρα αυτή που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό έφτασε τις 500.000 πέρυσι, ενώ οι αρχές αναμένουν φέτος 1,5 εκατ, τουρίστες, λίγο λιγότερους από το 2019.
Η Σρι Λάνκα άνοιξε τα διεθνή της σύνορα στους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες στις 7 Οκτωβρίου, ενώ το Πακιστάν επιτρέπει την είσοδο ξένων επισκεπτών με την προϋπόθεση ότι έχουν αποδεικτικό εμβολιασμού κατά της covid-19 και αρνητικό τεστ.
Αυστραλία και Ειρηνικός
Η Αυστραλία ανακοίνωσε την Τετάρτη την άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες της.
Η χώρα έκλεισε εντελώς τα σύνορά της στην αρχή της πανδημίας και σκοπεύει να επιτρέψει ως το τέλος του έτους την είσοδο εξειδικευμένων εργαζομένων και διεθνών φοιτητών.
Η Νέα Ζηλανδία παραμένει κλειστή για τους ξένους ταξιδιώτες, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για το άνοιγμά της.
Τα νησιά Φίτζι στον νότιο Ειρηνικό, η οικονομία των οποίων εξαρτάται κατά πολύ από τον τουρισμό, θα επιτρέψουν από την 1η Δεκεμβρίου την είσοδο στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από χώρες της Ευρώπης, της Ασίας αλλά και τις ΗΠΑ.
Πηγή: OTAVOICE
Discussion about this post