Για να κόψουμε σε μερίδες ένα ολόκληρο κοτόπουλο είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι.
Πατάμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουμε την υγρασία.
Ξεκινάμε αφαιρώντας τα μπούτια.
Κόβουμε ανάμεσα στο σώμα του κοτόπουλου και τα πόδια.
Πατάμε το μπούτι και το αφαιρούμε.
Κόβουμε και την υπόλοιπη σάρκα που έχει μείνει.
Γυρνάμε ανάποδα το κοτόπουλο και κόβουμε τις φτερούγες.
Ξαναγυρίζουμε το κοτόπουλο και κόβουμε στη μέση, ξεχωρίζοντας το στήθος από το πίσω κόκκαλο.
Αφαιρούμε ό,τι λίπος ή δέρμα υπάρχει.
Τοποθετούμε το στήθος σε ένα ξύλο κοπής με το δέρμα προς τα κάτω.
Με το μαχαίρι κόβουμε ανάμεσα από τα στήθη, ξεχωρίζοντας τα.
Κόβουμε κάθε στήθος στη μέση.
Κόβουμε τις άκρες από τις φτερούγες.
Παίρνουμε τα μπούτια και κάνουμε ένα μικρό κόψιμο στο σύνδεσμο και γυρίζουμε για να απομονώσουμε τη σάρκα και το δέρμα, για να χωρίσουμε στα 2.
Και με αυτόν τον τρόπο, κόβουμε ένα ολόκληρο κοτόπουλο σε μερίδες που είναι έτοιμο για μαγείρεμα!
Discussion about this post