Συστατικά
200 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
330 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
400 γρ. κέικ βανίλιας
200 γρ. μούρα (μαύρα μούρα, μύρτιλα, φράουλες)
200 γρ. σαντιγί
200 γρ. μπισκότα (πτι-μπερ, digestive)
φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά στα 800 Watt μέχρι να λιώσει.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε γρήγορα με μία μαρίζ, πριν κρυώσει η σοκολάτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και έχουμε μους.
Για τη σύνθεση
Παίρνουμε 4 ποτήρια και μοιράζουμε το κέικ σε κομμάτια.
Βάζουμε από 1 κ.σ. μους, λίγα από τα φρούτα, 1 κ.σ. σαντιγί, 1 κ.σ. μους και μπισκότα σπασμένα.
Κάνουμε δεύτερη στρώση με 1 κ.σ. σαντιγί, 1 κ.σ. μους και φρούτα.
Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Discussion about this post