Με έναν μη συμβατό και προκλητικό τρόπο επέλεξαν να κλείσουν την παρουσία τους στο χώρο των gaming στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια ολοκλήρωσης τόσο της Έκθεσης όσο και του Gameathlon.
Διοργανωτές, εκθέτες και νικητές του τουρνουά Gameathlon με τα έπαθλα στα χέρια «έγιναν ένα», πανηγυρίζοντας τη νίκη σπάζοντας τους υπολογιστές και ρημάζοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Ο «Chowboy», υπεύθυνος της διοργάνωσης του τουρνουά μάζεψε όλες τις οθόνες των υπολογιστών στο κέντρο της σκηνής και με μια βαριοπούλα τα έκανε «γυαλιά καρφιά». Φτηνό σόου κακής ποιότητας, επίδειξη κανιβαλισμού που δεν συνάδει με το χώρο της Διεθνούς Έκθεσης η οποία προωθεί την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική ευθύνη, στηρίζοντας αδύναμες κοινωνικές ομάδες και δίνοντας χώρο στην ανάδειξη της νεανικής ευρεσιτεχνίας και επιχειρηματικότητας.
Αυτό που συνέβη χθες είναι μια αντιγραφή κακών εισαγόμενων προτύπων που για μια χώρα σαν την Ελλάδα, που έχει βιώσει την φτωχοποίηση των μνημονίων είναι πρόκληση. Είναι όμως προέκταση της βίας που ζούμε γύρω μας και αποτελεί κοινωνική γάγγραινα.
Η εικόνα με την σκηνή στο χώρο των gaming να είναι δεκάδες οθόνες σπασμένες πέρα του μηνύματος βίας στέλνει και ένα ισχυρό μήνυμα κοινωνικής αναλγησίας και έλλειψης κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπιάς. Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στη χώρα που δεν έχουν την δυνατότητα για μια οθόνη, για ένα υπολογιστή είτε σε απομακρυσμένα νησιά και ορεινά χωριά, είτε σε φτωχοποιημένες οικογένειες που για αυτές ένας υπολογιστής είναι πολυτέλεια και όνειρο άπιαστο.
Είναι απορίας άξιο ότι οι διοργανωτές επέλεξαν μια τέτοια «άθλια» συμπεριφορά που αγγίζει τα όρια του χουλιγκανισμού και δείχνει μια λογική υπερκαταναλωτισμού και απαξίας των υλικών αγαθών που για μεγάλα τμήματα της κοινωνίας δεν έχουν πρόσβαση.
Κατά την διάρκεια της Έκθεσης από το χώρο των gaming παρέλασαν πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης όπου δοκίμασαν τις επιδεξιότητες τους στο χώρο των games. Βέβαια καλό θα είναι η εξάρτιση από την ψηφιακή επανάσταση και η υπερπροβολή της σαν τρόπο ζωής, να μπει σε όρια που θα προστατεύουν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, μιας και έχουν υποχωρήσει κοινωνικές αξίες και δραστηριότητες και δημιουργούνται νέες γενιές άχρωμων και άοσμων χειραγωγούμενων νεολαίων, που αδιαφορούν για την κοινωνία των πολιτών και έχουν εθιστεί στην κοινωνία των υπολογιστών.
Πηγή: OTAVOICE
Discussion about this post