Συστατικά
350 γρ. κράκερ αλατισμένα
160 γρ. βούτυρο
220 γρ. ζάχαρη καστανή
1 πρ. αλάτι
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα ταψί 25×35 εκ. απλώνουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα.
Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με τα κράκερ.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να γίνει η καραμέλα.
Από τη στιγμή που εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες βράζουμε άλλα 3 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και καλύτουμε αμέσως πάνω από τα κράκερ. Απλώνουμε με μία μαρίζ όσο έιναι ακόμα ζεστή η καραμέλα.
Βάζουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και ρίχνουμε από πάνω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Φροντίζουμε η κουβερτούρα να καλύψει όλη την επιφάνεια της καραμέλας.
Αφήνουμε 5 λεπτά να λιώσει η κουβερτούρα και στη συνέχεια την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κόβουμε με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια και σερβίρουμε.
Discussion about this post