Δεκέμβριος 2017 ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Εργτογάν περιοδεύει σαν έπαρχος στην Θράκη και θέτει ευθέως θέμα τουρκικής μειονότητας. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου παρακολουθεί το πλιάτσικο στη Θράκη έχοντας στείλει σαν συνοδό του παρανοικού σουλτάνου, τον υφυπουργό εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη και δεν βγάζει άχνα στο εθνικιστικό παραλήρημα Ερντογάν μέσα σε ελληνικό έδαφος.
Έχουμε 150.000 τούρκους ομογενείς, είπε ο σεσημασμένος εγκληματίας, ανακινώντας το θέμα για την δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στη Θράκη( τα τσιράκια του πυκνά συχνά παρουσιάζουν σημαία και χάρτες), αλλά με την ελληνική πλευρά να ποιεί την νήσσαν, ευνοώντας να αναπτύσσεται διαχρονικά η πολιτική της Άγκυρας στην περιοχή. Το πρότυπο είναι η κατεχόμενη Κύπρος. Ποτέ στη Θράκη το ελληνικό κράτος δεν είχε εθνική πολιτική για το μουσουλμανικό στοιχείο. Άφησε το προξενείο ( αντί να του βάλει λουκέτο) να κάνει προσηλυτισμό σε πληθυσμιακές ομάδες όπως οι Πομάκοι, που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τους Τούρκους και είναι Έλληνες πολίτες με ισχυρή εθνική συνείδηση.
Μάιος 2021 το έργο επαναλαμβάνεται με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Περιοδεία ( που βαφτίστηκε ιδιωτική επίσκεψη) του τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Θράκη μια ημέρα πριν την επίσημη συνάντηση του με την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Με νωπές τις επιθετικές κορώνες Τσαβούσογλου κατά την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα για τουρκική μειονότητα με σαφή αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στην Θράκη και την μη αποδοχή των Διεθνών Συμφωνιών.
Με νωπές τις επιθετικές πολιτικές στο Αιγαίο και την πολύμηνη προκλητική παρουσία του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis σε ελληνικά χωρικά ύδατα, με την υποκινούμενη εισβολή χιλιάδων μεταναστών στα σύνορα του Έβρου. Με νωπές τις αναφορές του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας και τις απειλές του Γκρίζου Λύκου και συγκυβερνήτη Μπαχτσελί.
Για ποιο λόγο επιτρέπει η επίσκεψη του προκλητικού Τσαβούσογλου, στη Θράκη; Δεν αντιλαμβάνεται η ελληνική πλευρά ότι αυτό είναι μια έμμεση αναγνώριση των τουρκικών αιτιάσεων; Ειδικά όταν θα προηγηθεί μιας επίσημης διμερούς συνάντησης σε κορυφαίο επίπεδο;
Ο Τσαβούσογλου, υλοποιώντας το δόγμα της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που κυριαρχεί στην πολιτική Ερντογάν, είναι ξεκάθαρο ότι θα εκπέμψει μήνυμα κυριαρχίας από τη Θράκη , επιτείνοντας το ήδη βαρύ κλίμα στην περιοχή από την ασύδοτη δράση των πρακτόρων της Άγκυρας, του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των φερέφωνων πολιτικών και θρησκευτικών που έχουν δημιουργήσει διχαστικές και αποσχιστικές πολιτικές.
Το πνεύμα ΕΛΙΑΜΕΠ κυριαρχεί στην πολιτική ελίτ, επιβάλλοντας διαχρονικά το μείγμα εθνικής πολιτικής, που χαρακτηρίζεται από υποτέλεια, αμνησία και ενδοτικότητα. Είναι ξεκάθαρο πως μια σάπια ελίτ ( πολιτική και οικονομική) επιθυμεί μια συνύπαρξη με την Τουρκία, η οποία θα βάλει στην άκρη κυριαρχικά δικαιώματα σε Αιγαίο και Θράκη, θα διαστρεβλώσει την Ιστορία και θα συγκαλύψει τα εγκλήματα των Οθωμανών και νεότουρκων, θα υποστείλει το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων δίνοντας χώρο να επεκταθεί ο ισλαμικός φονταμενταλισμός, μετατρέποντας την ελληνική επικράτεια σε ένα προπύργιο της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Είναι βέβαιο πως ο Τσαβούσογλου θα προκαλέσει με την παρουσία του στη Θράκη και δεν έχει καμιά απολύτως σημασία αν η ελληνική πλευρά απαντήσει. Αυτό που μετράει στην διεθνή διπλωματία είναι πως δίνεις την ευκαιρία στην απέναντι πλευρά να σε παίξει στο δικό της γήπεδο σύμφωνα με την δική της ατζέντα, δίνοντας ευκαιρία να εκφράσει μέσα στο έδαφος σου τις ανιστόρητες και προκλητικές θέσεις της.
Πότε Έλληνας πολιτικός επισκέφτηκε τον Πόντο για να θέσει ευθέως το θέμα της Γενοκτονίας και το ξεριζωμό χιλιάδων Ελλήνων από τα πάτρια εδάφη τους; Πότε Έλληνας πολιτικός επισκέφτηκε την βεβηλωμένη Αγιά Σοφιά, να δηλώσει πως παραμένει πολιτισμικό μνημείο της Χριστιανοσύνης;
Τελικά κάτι δεν κολλάει στο παζλ. Μια ζέστη μια κρύο. Μια στα πρόθυρα «πολέμου» και μια τους βάζουμε στο κρεβάτι μας; Είναι πραγματικό το κλίμα που βλέπουμε, η έχουμε μια εικονική πραγματικότητα που στο βάθος κρύβει νέες εθνικές υποχωρήσεις, όπως στα Ίμια και στις Πρέσπες; Ήταν τυχαία η τοποθέτηση Γεραπετρίτη για την μη επέκταση στα 12νμ, μια θέση που εκφράζεται από το λόμπι του ΕΛΙΑΜΕΠ;
Σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα νομιμοποιήσει την Συμφωνία των Πρεσπών, που κάποτε την χαρακτήριζε εθνικά επιζήμια. Στο παρελθόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζε την ίδια πολιτική γραμμή με την γραμμή Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά. Τελικά το πολιτικό σύστημα τα έχει βρει και εναλλάσσεται υλοποιώντας το ίδιο σχέδιο εθνικής συρρίκνωσης; Οι πολιτικές κοκορομαχίες είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Πηγή: OTAVOICE
Discussion about this post