Συστατικά
100 γρ. βρώμη
80 γρ. ζεστό νερό
70 γρ. ελαιόλαδο
1 αυγό
45 γρ. ζάχαρη καστανή
120 γρ. αλεύρι ολικής
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. ρίγανη
80 γρ. τυρί τριμμένο light
Για το σερβίρισμα
300 γρ. τυρί cottage
6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
100 γρ. ρόκα
12-15 τοματίνια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρώμη, το καυτό νερό, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αυγό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα με το ελαιόλαδο στο μείγμα με τη βρώμη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη σόδα, τη ρίγανη και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το τυρί και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.
Πλάθουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και χωρίζουμε, με ένα μαχαίρι, σε 20 κομμάτια.
Πλάθουμε σε 20 μπαλάκια (25 γρ. το κάθε ένα) και τα τοποθετούμε πάνω σε δύο λαδόκολλες. Στην κάθε λαδόκολλα τοποθετούμε 10 κομμάτια.
Σκεπάζουμε με άλλη μία λαδόκολλα και πιέζουμε με ένα ταψάκι ώστε να πλατύνουν.
Μεταφέρουμε τις λαδόκολλες σε ταψάκια και ψήνουμε για 15 λεπτά σε υψηλή σχάρα. Αν τα θέλουμε πιο τραγανά τα ψήνουμε στους 160ο C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε με το τυρί cottage, τη γαλοπούλα, τα τοματίνια, τη ρόκα, το ελαιόλαδο και πιπέρι.
Discussion about this post