Στις auditions, ο Σωτήρης Κοντιζάς δεν του έδωσε το τρίτο ναι που επιζητούσε για να μπει κατευθείαν στο MasterChef 5. Αντίθετα τον προκάλεσε ν’ αποδείξει εκ νέου το μαγειρικό του ταλέντο. Αυτό έκανε χθες το βράδυ ο Σερραίος, Αλέξανδρος Ακριτίδης, ο πρώτος που επιλέχθηκε από τα bootcamp να φορέσει τη λευκή ποδιά και μπήκε απευθείας στο σπίτι του Masterchef 5.
Ο παίκτης με καταγωγή από Σέρρες που μπαίνει στο σπίτι του MasterChef 5
O Αλέξανδρος Ακριτίδης με καταγωγή από τη Βυρώνεια Σερρών, είχε κερδίσει γευστικά τους τρεις κριτές στις auditions. Τότε είχε ετοιμάσει το ποντιακό φαγητό «γαλπατσάχια» ή αλλιώς «βαρένικα», το οποίο συνόδευσε με το επίσης ποντιακό ρόφημα «ταν» ή «αριάνι». Κοντιζάς και Ακριτίδης συνδέονται σε επίπεδο καταγωγής, καθώς ο κριτής είχε αποκαλύψει ότι είναι από τα Άνω Πορόια, ένα χωριό που είναι δίπλα στη Βυρώνεια.
Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός που τα άφησε όλα στην άκρη για τη μαγειρική θύμισε στον Κοντιζά το δικό του παρελθόν. Καθώς και ο ίδιος ο κριτής παράτησε τη δουλειά του στην τράπεζα για να ακολουθήσει το όνειρό του. Ο Ακριτίδης έχει την απόλυτη στήριξη της οικογένειάς του. Όπως είχε πει η μητέρα του που είναι φιλόλογος και ο πατέρας του, μαθηματικός στο επάγγελμα του είπαν ν’ ακολουθήσει το όνειρό του.
Χθες το βράδυ ο διαγωνιζόμενος με βασικό υλικό τη γόπα κατάφερε να δημιουργήσει ένα πιάτο που ενθουσίασε τους κριτές. Και ο Σερραίος ήταν εκείνος που μεταξύ των 14 συμμετεχόντων πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο και μπήκε στο σπίτι του MasterChef 5. Επί της διαδικασίας ο Αλέξανδρος Ακριτίδης, ο Αλέξανδρος Συνοδινός και ο Αντώνης Μητρόπουλος ήταν οι τρεις μάγειρες που ετοίμασαν τα καλύτερα πιάτα. Ωστόσο, ο Ακριτίδης κέρδισε με διαφορά τους κριτές. Αφού τον συγχάρηκαν για το γευστικό αποτέλεσμα του έδωσαν να φορέσει και τη λευκή ποδιά.
Γιατί το πιάτο του Πόντιου Ακριτίδη έκανε τη διαφορά
Το πιάτο του διαγωνιζόμενου από τις Σέρρες όπως το παρουσίασε περιελάμβανε ένα φιλέτο γόπα σωτέ με πουρέ από γλυκοπατάτα με καρύδα, λαχανάκια Βρυξελλών και χέλι καπνιστό. Επίσης, είχε εντάξει και δύο ζωμούς από τα κόκκαλα του ψαριού.
“Θέλω να δω αν αυτό που κατάφερα να εκφράσω στο πιάτο μου, θα το δουν οι κριτές”, δήλωσε λίγο πριν τεθεί ενώπιον των κριτών.
Ο Κουτσόπουλος στάθηκε στη νοστιμιά της σάλτσας, λέγοντας ότι είναι τόσο χαρακτηριστική και εύγεστη. Επίσης, σημείωσε ότι ήταν εξαιρετική η επιλογή των υλικών που έκανε από τον πλούσιο δίσκο που τους έδωσε η παραγωγή. Την ίδια άποψη είχε και ο Πάνος Ιωαννίδης, ο οποίος του είπε ότι βρήκε το πιάτο του νόστιμο με τα υλικά που έχει επιλέξει να δένουν αρμονικά μεταξύ τους.
Όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει ο Σωτήρης Κοντιζάς ο Αλέξανδρος περίμενε πως και πως το σχόλιό του. Ήταν εκείνος που δεν του είχε δώσει εξ αρχής το τρίτο ναι που ήθελε για να μπει στο σπίτι. «Τα φοβήθηκα όλα τα υλικά που διάλεξες και δύσκολο να βρεις ισορροπία. Ωστόσο, έκανες ένα πολύ ωραίο πιάτο», είπε ο Κοντιζάς.
«Νομίζω ότι είναι η επιβράβευση της σκέψης που είχα από την αρχή. Να κάνω τα υλικά μου, να φτιάξω πιάτο, να κάνω μια σάλτσα να τα ενώνει όλα μαζί. Τα κατάφερα απ’ ότι φαίνεται. Παίρνω την ποδιά και δεν το πιστεύω. Ένας στους 14 και ήμουν εγώ. Φοβερό», δήλωσε ο Ακριτίδης πανευτυχής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Πηγή: Youfly.com
Discussion about this post