Συστατικά
Για τα μπισκότα
70 γρ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κακάο
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση
140 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα μπισκότα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αυγό, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο, τη λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα με τα στερεά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να ξεκουραστεί η ζύμη.
Αφαιρούμε από το ψυγείο και χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 μπαλάκια 30 γρ. το καθένα.
Τα περνάμε από τη ζάχαρη άχνη και τα μεταφέρουμε σε 2 ταψιά που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Δεν τα πιέζουμε με τα χέρια μας, θα ανοίξουν μόνα τους την ώρα που θα ψήνονται.
Ψήνουμε για 12 λεπτά και στη συνέχεια, αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσουν.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να σπάσει το βούτυρο και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει και σφίξει η κρέμα.
Για τη σύνθεση
Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και απλώνουμε λίγη από τη γέμιση στα μισά μπισκότα.
Καλύπτουμε από πάνω με τα άλλα μισά μπισκότα και σερβίρουμε.
Discussion about this post