Θα νιώσετε πραγματικά σαν να τρώτε Cappuccino.
Ο συνδυασμός της κανέλας με τον καφέ και την λευκή κρέμα είναι μοναδικός. Δοκιμάστε το.Μπορείτε να έχετε τις κούπες και τις κρέμες στο ψυγείο (για 3 μέρες) και να κάνετε την σύνθεση λίγο πριν σερβίρετε.
Υλικά(για 6 κούπες):
Για την κούπα:
150γρ βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)
150γρ ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αυγού
1 βανίλια σκόνη
250γρ αλεύρι γ.ο.χ
2κγ κανέλα σκόνη
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα καφέ:
300ml γάλα
1 κγ στιγμιαίος καφές ή κακάο για παιδιά
50γρ ζάχαρη(25γρ στην κατσαρόλα με το γάλα και 25γρ στο μπολ με το αβγό)
25γρ κορν φλάουρ
1 αβγό
15 γρ βούτυρο
Για την κρέμα αφρόγαλα:
100ml γάλα
200ml κρέμα γάλακτος
150γρ λευκή σοκολάτα
1 φύλλο ζελατίνης(περίπου 1,6γρ)
Για τη σύνθεση:
100γρ λευκή σοκολάτα
Ingredients (for 6 cups):
Cups:
150gr butter at room temperature
150gr powdered sugar
1 egg yolk
1/2 tsp vanilla powder
250gr all purpose flour
2tsp cinnamon powder
1 pinch of salt
Coffee cream:
300ml milk
50gr sugar (25gr into saucepan with the milk and 25gr into egg mixture)
25gr cornstarch
1 egg
15gr butter
1tsp instant coffee or cocoa for kids
White cream:
100ml milk
200ml heavy cream
150gr white chocolate
1,6gr gelatine
For the composition:
100gr white chocolate
Οδηγίες
Subscribe: Food Pistol
Discussion about this post