Συστατικά
6 φέτες ψωμί του τοστ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φύλλα
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120° C στον αέρα.
Κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι, τις μισές φέτες ψωμιού σε μικρά κυβάκια και επαναλαμβάνουμε για τις υπόλοιπες.
Κόβουμε πολύ προσεκτικά, δεν πιέζουμε το ψωμί καθόλου για να μην χαλάσει το σχήμα του.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το σκόρδο, το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Με το που λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε τα κομματάκια ψωμιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα (δεν χρησιμοποιούμε κουτάλι για το ανακάτεμα για να μην τα λιώσουμε).
Με το που πάρουν ωραίο χρώμα, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και τα απλώνουμε καλά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε το σκόρδο.
Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Άμα τα χρησιμοποιήσουμε καυτά θα πανιάσουν.
Discussion about this post