(12 μερίδες)
Συστατικά:
Για τα brownies
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 20 γρ. κακάο
- 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. βούτυρο, +έξτρα για άλειμμα
- 4 αβγά, μέτρια
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. κεράσια, γλασέ
- 100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 170 γρ. χριστουγεννιάτικη γέμιση για γλυκό
Για τα δέντρα
- 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 20×30 εκ. καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
- Με μία μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει ελαφρά.
- Πιο εύκολα ακόμα μπορούμε να τα λιώσουμε στα μικροκύματα.
- Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά τα αυγά.
- Όταν τα αυγά αφρατέψουν προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με την λιωμένη σοκολάτα.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
- Προσθέτουμε τα κεράσια, τα καρύδια και ανακατεύουμε ελάχιστα ακόμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και από πάνω διάσπαρτα ρίχνουμε κουταλιές από το αρωματικό μείγμα.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι το μπράουνι να είναι τραγανό αλλά στο κέντρο να είναι ακόμα μαλακό.
- Αφήνουμε να κρυώσει πλήρως κατά προτίμηση πάνω σε μία σχάρα.
Για τα δέντρα
- Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλια και το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και το χρώμα να πάει παντού.
- Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε κορνέ (μύτη) με σχήμα αστεράκι και στη συνέχεια αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Για το στήσιμο
- Όταν το μπράουνι κρυώσει καλά κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια στα οποία από πάνω με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής δημιουργούμε τα δέντρα.
- Έχοντας τη μύτη όρθια πιέζουμε έτσι ώστε να πέσει μια ποσότητα χωρίς να κοπεί και σταδιακά μειώνουμε την ροή.
- Τραβάμε απότομα στο έτσι ώστε στο τέλος να δημιουργήσουμε μια μακρόστενη μύτη.
- Λιώνουμε την λεύκη σοκολάτα και την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Κόβουμε ελάχιστα τη μύτη και επάνω σε λαδόκολλα σχεδιάζουμε αστεράκια με τη σοκολάτα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στην κορυφή των δέντρων.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: akispetretzikis.com
Discussion about this post