Συστατικά
Ζύμη για πίτσα
1 φακελάκι μαγιά
250 γρ. νερό χλιαρό
1 πρέζα ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. καλαμποκάλευρο
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
έξτρα σιμιγδάλι για το άνοιγμα του ζυμαριού
γρήγορη σάλτσα ντομάτας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° C στον αέρα.
Βάζουμε μέσα, ανάποδα, ένα ταψί να κάψει καλά όσο εμείς προετοιμάζουμε τις πίτσες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι.
Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας στον πάγκο εργασίας.
Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται απο την εποχή.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε τη ζύμη μας με ένα πλάστη (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).
Βάζουμε 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και τα τυριά της προτίμησής μας πάνω στη ζύμη για πίτσα.
Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε από τον φούρνο) και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Όταν ετοιμαστεί προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.
Discussion about this post