Θηριωδίες κατά τη εισβολή στο Αρτσάχ , θηριωδίες και σήμερα που το κατέλαβαν. Ο στρατός του Αζερμπαιτζάν και οι μισθοφόροι ισλαμιστές του Ερντογάν αρνούνται να πααρδώσουν τους αιχμαλώτους πολέμου, αρμένιους στρατιώτες. Κάποιους τους εκτέλεσαν και κάποιοι βασανίζονται και διαπομπεύονται.
Η συμφωνία που με την βία επέβαλαν Μόσχα και Άγκυρα υποτίθεται ότι υποχρέωνε την απελευθέρωση αιχμαλώτων στρατιωτών και εγκλωβισμένων πληθυσμών. Όμως δεκάδες βίντεο (που για λόγους σκληρότητας δεν μπορούμε να σας δείξουμε) δείχνουν φρικτά βασανιστήρια στρατιωτών αλλά και υπερήλικων που έμειναν πίσω στα εδάφη τους που σήμερα κατέχουν οι εισβολείς.
Ένα κίνημα καταδίκης και άμεσης απελευθέρωσης των ομήρων έχει συγκροτηθεί από την Αρμενική Κοινότητα σε όλο τον κόσμο που ζητά από τον ΟΗΕ, την ‘Υπατη Αρμοστεία, την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και όλα τα πολιτισμένα κράτη να επέμβουν για να σωθούν εκατοντάδες αρμένιοι που αγνοούνται. Πέρα από τις καταστροφές σε μνημεία θρησκευτικά , σε βεβηλώσεις νεκροταφίων η διάσωση των πολεμιστών και των εγκλωβισμένων που αγνοούνται είναι μια μάχη αξιοπρέπειας και ανθρωπισμού που οφείλει η Δύση να δώσει απέναντι στην ωμή βιαιότητα του ισλαμικού φονταμενταλισμού και του παντουρκισμού.
Ήδη η Γαλλία έχει καταγγείλει τις βιαιότητες και έχει ζητήσει την αποχώρηση των στρατευμάτων και των μισθοφόρων από το Αρτσάχ, όπως και τα κοινοβούλια της Ολλανδίας και του Βελγίου.
Στις φωτογραφίες βλέπουμε αρμένιο στρατιώτη να έχει συλληφθεί και να βασανίζετε από τα κτήνη του εγκληματία Αλίγεφ
Κάτω αρμένιοι στρατιώτες έχουν εκτελεστεί από Αζέρους και μισθοφόρους.
Η Μαράλ Νατσαριάν και ο Βικέν Εουλτσκιάν δύο πολίτες Λιβανέζοι-Αρμένιοι εξαφανίστηκαν στο Σούσι στις 10 Νοεμβρίου. Μετακόμισαν στο Artsakh μετά την έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού.Πήγαν στο Αρτσάχ για μια καλύτερη ζωή…. Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, διέφυγαν από τον Σούσι και κατέφυγαν στο Γκόρις.
Το επόμενο πρωί, μετά την υπογραφή της τριμερούς συμφωνίας, επέστρεψαν στο Shushi για να ανακτήσουν τα υπάρχοντά τους.
Από τότε εξαφανίστηκαν και δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής.
Πηγή: OTAVOICE
Discussion about this post