Εκτός από το προσφυγικό και τις νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο, το ζήτημα της εφεύρεσης του Πέτρου Ζωγράφου έστω και εν είδει ερώτησης από τον 23χρονο άνεργο Χρήστο Τζορμπατζίδη τέθηκε στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εμφάνισης στο Star. Αν και νεαρής ηλικίας, ο κ. Τζορμπατζίδης επέδειξε ενδιαφέρον για ένα σοβαρό εγχείρημα του Έλληνα εφευρέτη που φιλοδοξεί να λύσει το ενεργειακό.
Μία εφεύρεση που χρησιμοποιεί ως καύσιμο μόνο το νερό, πόσιμο ή υφάλμυρο, φιλοδοξεί να αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για την παραγωγή ηλεκτρισμού καθώς και για την παραγωγή υδρογόνου ως καύσιμη ύλη για τη λειτουργία βενζινοκινητήρα και να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα. Επινοήθηκε από μια ελληνική ερευνητική ομάδα με επικεφαλή τον ερευνητή και εφευρέτη Πέτρο Ζωγράφο που ασχολήθηκε από το 1980 με την έρευνα των ραδιοσυχνοτήτων και των ηλεκτροφασματικών εφαρμογών. Το zougla.gr αναδεικνύει αυτή την εντυπωσιακή ανακάλυψη με σκοπό να επακολουθήσει η αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα και να καλυφθεί η… απόσταση μεταξύ των επιστημονικών εργαστηρίων και της παραγωγής και διάθεσης στο ευρύ κοινό της εφαρμογής, με προφανή οφέλη για όλο τον κόσμο.
Πέτρος Ζωγράφος – Η εφεύρεση που αλλάζει τον κόσμο
O εφευρέτης-ερευνητής Πέτρος Ζωγράφος και η επιστημονική του ομάδα ισχυρίζονται ότι αν και τα οφέλη -και οι δυνατότητες αξιοποίησης- της εφεύρεσης είναι τεράστια, κάθε φορά που προσέγγιζαν έναν κρατικό φορέα για να συνεργαστούν, η αρχική αποδοχή και ενθουσιασμός έδιναν τη θέση τους στη συνέχεια στην… παγερή σιωπή, σε σημείο απογοήτευσης. Η παρουσίαση της συσκευής από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση τόσο στο κοινό, όσο και στην επιστημονική κοινότητα.
Το χρονικό της δημοσίευσης
ελληνική εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου που φιλοδοξεί να δώσει λύση στο ενεργειακό. Το δεύτερο βήμα το έκανε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών που διοργάνωσε ειδικό επιστημονικό συνέδριο για τη συσκευή που παράγει ρεύμα. Οι πρώτες αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα είναι κάτι παραπάνω από θετικές.
Έπειτα από τέσσερις εκπομπές στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, έγινε κατ’ αρχήν αποδεκτή η εφεύρεση του Έλληνα φυσικού Πέτρου Ζωγράφου που παράγει άφθονο ρεύμα από αθώο νεράκι, σε ειδικό συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
Η επιστημονική κοινότητα υποκλίνεται στην εφεύρεση και πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος του διαλόγου για την καθιέρωση και την αποδοχή της. Όπως αναδείχτηκε, οι δυνατότητες εφαρμογών της εφεύρεσης πραγματικά εκπλήσσουν και ενθουσιάζουν.
Αξιοποιώντας την ίδια αρχή λειτουργίας, στη εκπομπή έγινε ζωντανή επίδειξη παραγωγής υδρογόνου από μια μεγαλύτερη σε μέγεθος συσκευή του Πέτρου Ζωγράφου, το οποίο αξιοποιήθηκε ως καύσιμη ύλη για τη λειτουργία βενζινοκινητήρα! Ο
κινητήρας πήρε… μπροστά, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους επιστήμονες του πάνελ της εκπομπής, αφήνοντας υποσχέσεις και ελπίδες για τη μετάβαση σε ένα εντελώς διαφορετικό – πάμφθηνο και οικολογικό – μοντέλο μετακινήσεων καθώς και θέρμανσης των σπιτιών μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κατάλοιπα αυτής της καύσης του υδρογόνου δεν είναι καθόλου ρυπογόνα.
Παράλληλα παρουσιάστηκε μια καθοριστικής σημασίας εξέλιξη: Πραγματοποιήθηκε μία κλειστή σύσκεψη στο Πεντάγωνο, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, επιστημόνων και πολιτικού προσωπικού, για τη μεγάλη ελληνική εφεύρεση.
Ο Πέτρος Ζωγράφος παρουσίασε τη συσκευή του και αμέσως βρήκε ανταπόκριση από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία χαρακτήρισε «στρατιωτικό μυστικό» την αρχή λειτουργίας της. Πλέον, έπειτα από την αναγνώριση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, το υπουργείο αναλαμβάνει την εποπτεία της διαδικασίας, ώστε η συσκευή να κατοχυρωθεί ως στρατιωτική πατέντα, εξασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ανάπτυξη και την ασφάλειά της, ενώ παράλληλα θα διαθέσει ειδικό εργαστήριο για την υλοποίηση του προγράμματος που φιλοδοξεί να δώσει λύση στο ενεργειακό.
Λίγα λόγια για τη μεγάλη εφεύρεση, όπως αναφέρεται στο περιοδικό «Physics»:
Μέθοδος και συσκευή ηλεκτρόλυσης του ύδατος και παραγωγής υδρογόνου ως καυσίμου με χρήση συνδυασμού υψηλών συχνοτήτων οι οποίες παράγονται μέσω ημιτονικών ταλαντωτών και οι οποίες αναμειγνυόμενες, ενισχυόμενες και συνδυαζόμενες καταφέρνουν να διασπούν το ύδωρ στα συστατικά του στοιχεία (υδρογόνο και οξυγόνο) διά του φαινομένου του συντονισμού.
Με κατάλληλους ρυθμούς και βοηθητικούς οπλισμούς επεξεργασίας εισάγονται στις πρωτογενείς συχνότητες που παράγονται από τους ημιτονικούς ταλαντωτές, δευτερογενείς συχνότητες που συνδιαμορφώνουν τη δομή των αρχικών συχνοτήτων, ώστε να επιτευχθεί ο κατάλληλος συνδυασμός συχνοτήτων μέσω αντίστοιχου ηλεκτρονικού κυκλώματος (αποτελούμενου από απομονωτή, μίκτη, διαμορφωτές, ψηφιακούς ελεγκτές συχνοτήτων, κατευθυντικό ζεύκτη, πολλαπλασιαστές και γραμμικούς ενισχυτές). Με τον κατάλληλο συντονισμό αυτών των συχνοτήτων επιτυγχάνεται η δόνηση των μορίων του ύδατος και η διάσπασή τους στα αέρια υδρογόνο και οξυγόνο. Τα αέρια αυτά διαχωρίζονται κατόπιν με ειδικούς οδηγούς διαλογής και το παραγόμενο υδρογόνο οδηγείται μέσω αντίστοιχης ειδικής σύνδεσης στον μηχανισμό παραγωγής ενέργειας για να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο.
- Για πλήρη περιγραφή της εφεύρεσης (όπως δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Physics News) ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
- Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας – Patent Water Energy του Πέτρου Ζωγράφου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Στην «καρδιά» της συσκευής του Πέτρου Ζωγράφου έφτασε η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, που προβλήθηκε ζωντανά το απόγευμα της Πέμπτης από την τηλεόραση της Ζούγκλας.
Ο εφευρέτης παρουσίασε κομμάτι κομμάτι τη θαυματουργή συσκευή που παράγει ρεύμα και υδρογόνο από νερό, προς επιβεβαίωση των λεγομένων του και προς απάντηση σε κάθε είδους… «φωστήρα» που αμφισβητεί το μέγεθος του επιτεύγματος.
Οι αποκαλύψεις ήταν αποστομωτικές… Πουθενά μπαταρία, πουθενά οτιδήποτε «ύποπτο» σε μια συσκευή που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από αθώο νεράκι…
Ενδεικτικές του μεγέθους της επιτυχίας οι δηλώσεις του ηλεκτρολόγου-μηχανικού Παντελή Κοτσιάνη, ο οποίος ενθουσιασμένος αναφώνησε: «Με μια τέτοια συσκευή, η Ελλάδα καθίσταται η πρώτη ενεργειακή δύναμη παγκοσμίως».
Στην έναρξη της εκπομπής, ενώπιον του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και εκλεκτών καλεσμένων, ο εφευρέτης παρουσίασε ένα πείραμα: Παραγωγή υδρογόνου από μικροκυματικό ταλαντωτή. Μία συσκευή που με δύο μικρά μεταλλάκια θα μπορούσε να προσφέρει υδρογόνο για πέντε ολόκληρες ημέρες. Τροφοδοτώντας την μόνο με νερό. Στην αρχή, για τη διενέργεια του πειράματος δόθηκαν με μπαταρία 5 volt, τα οποία φυσικά δεν απαιτούνται στη συσκευή που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από το νερό. Σαν να λέμε… Αθήνα-Θεσσαλονίκη με 18 λεπτά του ευρώ…
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τροφοδότησε τη συσκευή με το νερό που έπινε. Και εγένετο φως… Οι λάμπες άναψαν, το τρυπάνι των 600 watt λειτούργησε και ο κ. Ζωγράφος απέδειξε για μία ακόμη φορά το μεγαλείο της εφεύρεσής του.
Το βολτόμετρο μέτρησε τάση εξόδου 220 volt. Παρά τη λειτουργία του τρυπανιού η τάση παρέμεινε σταθερή… Ωστόσο το τρυπάνι δεν λειτούργησε μόνο για… «εφέ». Εξάλλου, σε προηγούμενη εκπομπή μπροστά στις κάμερες είχε τρυπήσει ένα κομμάτι ξύλου.
Εν συνεχεία στη θέση του βολτόμετρου πήρε το αμπερόμετρο. Το αποτέλεσμα και πάλι εκπληκτικό. Ο μετρητής έδειξε ένταση περισσότερα από 20 αμπέρ που είχε τη δυνατότητα να μετρήσει το αμπερόμετρο.
Ακολούθως, για πρώτη φορά, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, η συσκευή άνοιξε… Τα καλώδια κόπηκαν. Η συσκευή εξαερώθηκε, ώστε να εκτονωθεί ο ψυχρός αντιδραστήρας, μέσω υποπίεσης. Μέσα στη συσκευή δημιουργήθηκε κενό.
Με «όπλο» το κατσαβίδι, ο Πέτρος Ζωγράφος αφαίρεσε τα μεταλλικά καλύμματα, προκειμένου να αποκαλύψει το εσωτερικό της συσκευής του.
Στο επάνω μέρος της συσκευής υπήρχε ο υποδοχέας και η δεξαμενή του νερού. Τα χοντρά τοιχώματα της συσκευής, που αντέχει πίεση έως 20 bar αφαιρέθηκαν. Eμφανίστηκαν οι κυματοδηγοί, που μεταφέρουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τον μικροκυματικό ταλαντωτή στον προορισμό τους.
Αφαιρέθηκε το υψίσυχνο σωληνάκι, αφαιρέθηκαν οι δίοδοι γκαν και η δεύτερη κυματοσειρά. Σιγά-σιγά άρχισε να αποκαλύπτεται η «καρδιά» της συσκευής. Οι δύο μεταλλικές «καρδιές», βάρους 5 κιλών η καθεμία, που μετατρέπουν το νεράκι σε ηλεκτρικό ρεύμα, καταλήγοντας σε μία πλακέτα. Σύμφωνα με τον κ. Ζωγράφο, οι βίδες της καρδιάς ρυθμίζονται και παίζουν τον ρόλο φίλτρου για τις δύο τελικές συχνότητες. Απορρίπτουν τις υπόλοιπες και συντονίζουν το φίλτρο ώστε να βγάλουν τις επιθυμητές συχνότητες. «Μέσα στην καρδιά δημιουργείται όλη η ιστορία», ανέφερε ο εφευρέτης. Μέσα υπάρχει και η πολυμερική μεμβράνη, σε κάθε κυψέλη της οποίας βρίσκονται τα κομμάτια του μετάλλου. Στην «καρδιά» υπάρχει η είσοδος που μπαίνει το νερό και η έξοδος που βγάζει το υδρογόνο…
Η «περίεργη» επιμονή και καχυποψία
«Συνάντησα πολλά προβλήματα που δεν περίμενα και δεν γνωρίζω τον λόγο. Συναντήσαμε δυσκολίες από Έλληνες. Δεν βλέπουν το αποτέλεσμα, αλλά προβάλλουν περίεργες αντιρρήσεις», ανέφερε ο εφευρέτης για να εισπράξει την απάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου: «Η χαμηλή νοημοσύνη να αντιπαλεύεται καθετί σημαντικό».
Τέτοια ήταν η σκανδαλώδης αδιαφορία, που κάθε άλλος εφευρέτης θα είχε ήδη απευθυνθεί στις πολυεθνικές του εξωτερικού, προκειμένου να πουλήσει την πατέντα του και να θησαυρίσει. Ο Πέτρος Ζωγράφος, όμως, επιμένει πεισματικά. Η εφεύρεση είναι και θα παραμείνει ελληνική, μια «ανάσα» για τη χειμάζουσα εθνική οικονομία. Το αντίδοτο στην ανυποληψία της χώρας…
Η Ελλάδα πρώτη δύναμη παγκοσμίως
Εμφανώς ενθουσιασμένος τον λόγο έλαβε στο τέλος της εκπομπής ο φυσικός, Παντελής Κοτσιάνης.
«Η δυναμική που βγάζει η συγκεκριμένη συσκευή είναι μοναδική. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο», αναφώνησε.
«Αρχικά, ήμουν επιφυλακτικός, αλλά αυτή η συσκευή είναι ένα μεγάλο καλό για τον πλανήτη. Συνήθως Αμερικανοί και Κινέζοι ασχολούνται με παρόμοιες πατέντες. Είτε ασχολούνται, είτε φροντίζουν να τις… εξαφανίζουν. Πώς θα γίνονται αυτοί οι πόλεμοι για το πετρέλαιο αν υπάρχει αυτή η συσκευή. Κάποιοι κερδίζουν από το πετρέλαιο. Αυτοί που το ελέγχουν γιατί να θέλουν να το χάσουν από τα χέρια τους», πρόσθεσε. «Με μια τέτοια συσκευή, η Ελλάδα καθίσταται η πρώτη ενεργειακή δύναμη παγκοσμίως», κατέληξε, μην μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό του.
Μία σημαντικότατη πτυχή, κομβικής σημασίας, για την ευρεία αξιοποίηση της συσκευής του Πέτρου Ζωγράφου παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (5-2-2016) στον «Κίτρινο Τύπο» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Ο Νίκος Γκλιάτης, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής, δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα υπολογίζοντας το συνολικό κόστος των μέχρι σήμερα γνωστών πηγών ενέργειας σε σχέση με την τεχνολογική καινοτομία του συστήματος του Πέτρου Ζωγράφου.
Έπειτα από την εξομοίωση λειτουργίας ενός σπιτιού 120 τ.μ., οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σύστημα του Πέτρου Ζωγράφου είναι κατά πολύ φθηνότερο από όλες τις γνωστές πηγές παραγωγής ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, LPG, κιλοβατώρα-ΔΕΗ).
Ο κ. Γκλιάτης εξομοίωσε τη λειτουργία μιας κατοικίας υπολογίζοντας την ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης μέσα σε έναν χρόνο.
Εφόσον η συσκευή του Έλληνα φυσικού βιομηχανοποιηθεί και παραχθεί μαζικά, τότε το κόστος λειτουργίας μίας τυπικής κατοικίας είναι 6 φορές πιο φθηνό από την πιο οικονομική μέθοδο θέρμανσης που είναι η αντλία θερμότητας.
Επί της ουσίας, η συσκευή του Πέτρου Ζωγράφου εκτός από το χαμηλότατο κόστος καθιστά την κατοικία αυτάρκη και αυτόνομη όσον αφορά στη χρήση ενέργειας, ενώ παράλληλα είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον. Αυτό διότι, σύμφωνα με τον εφευρέτη, τα κατάλοιπα της συσκευής δεν περιλαμβάνουν κανένα άλλο στοιχείο, όπως διοξείδιο και μονοξείδιο του άνθρακα, παρά μόνο νερό απιονισμένο.
Κόστος παραγωγής ενέργειας από τη συσκευή (παραγωγή ενέργειας από το υδρογόνο) του Πέτρου Ζωγράφου εν συγκρίσει με την κιλοβατώρα της ΔΕΗ
Απολογιστικό κόστος θερμικής ενέργειας (πράσινο χρώμα για τη συσκευή Ζωγράφου)
Ιδρυτική διακήρυξη τoυ κοινωνικού κινήματος «Μεσόγειος»
Η πρώτη ανοιχτή συνάντηση και ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης τoυ κοινωνικού κινήματος «Μεσόγειος» που υποστηρίζει τον εφευρέτη Πέτρο Ζωγράφο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην καφετέρια «Vive Mar» στη Βούλα.
Οι πολίτες που επιθυμούσαν να πληροφορηθούν περισσότερα για την εφεύρεση που παράγει ρεύμα και υδρογόνο από νερό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον εφευρέτη από κοντά θέτοντας τα ερωτήματά τους, ενώ ο Πέτρος Ζωγράφος – σε μία κατάμεστη αίθουσα- τους ενημέρωσε για τις νεότερες εξελίξεις γύρω από το επίτευγμά του που έχει αφήσει άφωνη την επιστημονική κοινότητα.
Το κίνημα «Μεσόγειος» αποτελεί έναν φορέα στήριξης των προσπαθειών για την καθιέρωση της εφεύρεσης, τηρώντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της ελεύθερης πρόσβασης στην καθαρή ενέργεια για όλους τους πολίτες.
Ο κόσμος αγκαλιάζει την ελληνική συσκευή την ώρα που η νομική ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου ακολουθεί πιστά τις διαδικασίες για την παγκόσμια κατοχύρωση της πατέντας, με στόχο αυτές να ολοκληρωθούν έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η διαδικτυακή κοινότητα στήριξης του κ. Ζωγράφου αριθμεί ήδη περίπου 15.000 μέλη και συνεχώς αποκτά νέους υποστηρικτές.
Ο Πέτρος Ζωγράφος στην έναρξη της ομιλίας του έκανε λόγο για περίεργες συνδιαλλαγές και για δυσκολίες που συνάντησε κατά τη διάρκεια του ερευνητικού του έργου. «Για αυτόν τον λόγο απευθύναμε κάλεσμα υποστήριξης σε όλον τον κόσμο. Βλέπετε εσείς άλλο τρόπο; Σας ζητώ να κάνετε υπέρβαση και να αγωνιστείτε μαζί μας για το μέλλον των επόμενων γενεών» σημείωσε.
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τόνισε: «Αφιερώσαμε πολλά για την ανάδειξη της ελληνικής εφεύρεσης, κανένα άλλο μέσο πέραν του διαδικτύου δεν ασχολήθηκε. Ίσως αποτελεί την είδηση του αιώνα».
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Παναγιώτης Φιλντίσης, είπε: «Σεβόμαστε τους εφευρέτες, ως επιστημονική ένωση αποδεχόμαστε όλη αυτήν τη διαδικασία και ό,τι προτείνεται από τον εφευρέτη. Ειδική επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιμέρους κομμάτια της συσκευής. Πρέπει να καθιερωθεί σύντομα στην παγκόσμια κοινότητα».
Ο καθηγητής Γεωφυσικής Σ. Παπαμαρινόπουλος επεσήμανε: «Αντιρρήσεις έχουν όσοι δεν γνωρίζουν το θέμα. Αυτή η συσκευή θα φέρει το χαμόγελο στον μέσο Έλληνα και θα ανακουφίσει την κάθε οικογένεια. Σε όσα είδα μέχρι στιγμής δεν εντόπισα κανένα επιστημονικό λάθος. Όταν πατενταριστεί παγκόσμια αυτή η συσκευή, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Από την Ελλάδα θα ξεκινήσει η επανάσταση που όλοι περιμένουν».
Ο φυσικός Παντελής Κοτσιάνης ανέφερε: «Έχουμε στα χέρια μας τη φιλοσοφική λίθο. Οι δυνατότητες που μας δίνει αυτή η συσκευή μόνο η φαντασία μπορεί να τις ξεπεράσει. Υπάρχουν τεράστια, άμεσα και έμμεσα, οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία. Οι πετρελαϊκές εταιρείες μας έχουν δεσμώτες στη σπηλιά του Πλάτωνα. Η εφεύρεση αυτή αποτελεί το φως που μας επιτρέπει να σπάσουμε τα δεσμά». (το βίντεο παρακάτω).
Ο αντιδραστήρας ψυχρής καύσης
Ένα 24ωρο μετά την ίδρυση του σωματείου υποστηρικτών «Μεσόγειος», ο Έλληνας εφευρέτης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και προχώρησε ακόμη ένα βήμα παραπάνω: άνοιξε την καρδιά της συσκευής που αλλάζει τα δεδομένα στον πλανήτη. Παρουσίασε στην κάμερα της «Ζούγκλας» το εσωτερικό του αντιδραστήρα ψυχρής καύσης και ανέλυσε διεξοδικά τα εξαρτήματα από τα οποία αποτελείται.
Αφού αφαίρεσε τους πίρους και τις πολυμερικές μεμβράνες, εξήγησε ότι στο κάτω μέρος υπάρχουν έμβολα που δημιουργούν την κατάλληλη χωρητικότητα για τον συντονισμό των συχνοτήτων. Ο αντιδραστήρας, που περιέχει επίστρωση αργύρου και ψήγματα πλατίνας, αποτελεί μέρος της συσκευής που παράγει άφθονο ρεύμα από υδρογόνο (αέριο με μεταλλικές ιδιότητες).
Από τη συσκευή αφαιρέθηκε μόνο η καύσιμη ύλη, καθώς αναμένεται η παγκόσμια κατοχύρωση της πατέντας. Επιστήμονες που φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή έθεσαν ακόμη ένα ερώτημα: υπάρχει μπαταρία μέσα στη συσκευή; Φυσικά, αυτό δεν ισχύει, διότι η «καρδιά» μετρήθηκε με ειδικό ψηφιακό όργανο (βολτόμετρο).
Γερμανικό ενδιαφέρον για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου
Η εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το απλό νερό, όπως και οι προοπτικές που διανοίγονται από την αξιοποίησή της, έχουν παρουσιαστεί αναλυτικά σε ζωντανές εκπομπές του zougla.gr με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Οι νομικές διεργασίες που απαιτούνται για την κατοχύρωσή της παγκοσμίως, καθώς και η τεχνική αναβάθμισή της από τον εφευρέτη και την ομάδα του προκειμένου στο εγγύς μέλλον να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους πολίτες, βρίσκονται σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα.
Η σπουδαία εφεύρεση έχει ξεπεράσει προ καιρού τα ελληνικά σύνορα. Έντονο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού, για την ανάπτυξη και προώθησή της στο ευρύ κοινό. Ο πρόεδρος μιας μεγάλης γερμανικής εταιρίας παραγωγής και εγκατάστασης ηλιακών πάνελ, Georg Scholl, συμβουλεύτηκε τον Έλληνα συνεργάτη του Ιωάννη Χρήστου, έκανε το επόμενο βήμα και ταξίδεψε στην Αθήνα για να συναντήσει την ερευνητική ομάδα.
Διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την αρχή λειτουργίας της εφεύρεσης και την αποτελεσματικότητά της, ο Γερμανός επιχειρηματίας και επιστήμονας διαβλέπει, όπως πολλοί ακόμα, τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξής της. Έχουν ξεκινήσει δε διερευνητικές συζητήσεις με την ομάδα του Πέτρου Ζωγράφου, προκειμένου να εξακριβωθούν οι προϋποθέσεις που θα οδηγούσαν σε συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να καταστεί εφικτή σύντομα η βιομηχανική κατασκευή της εφεύρεσης, με την απαραίτητη συνθήκη φυσικά η τελευταία να παραμείνει σε ελληνικά χέρια.
Discussion about this post