Eκτελεση παραδοσιακο πεινιρλι.. κοσκινιζουμε 500γρ αλευρι κατα προτιμιση να ναι απο μυλο.Επειτα ριχνουμε τις 2 μαγιες μεσα στο αλευρι,μαζι με το αλατι.Ζεσταινουμε ελαχιστα τα 400ml νερο μεχρι τους 35C[να αντεχει το δαχτυλο σας].Κανουμε μια τρυπα στο αλευρι και προσθετουμε το χλιαρο νερο.Ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη μας να γινει μια μαζα και να μην κολλαει στα χερια μας.Προσθετουμε το λαδι μας πανω στη ζυμη και την αφηνουμε να ξεκουραστει για 40 λεπτα περιπου.Επειτα αφου εχει φουσκωσει η ζυμη μας ξαναζυμωνουμε ελαφρα.Τελος χωριζουμε σε 4 ισα κομματια τη ζυμη και δινουμε το σχημα που θελουμε.Προσθετουμε το κασερακι μας[κατα προτιμιση gouda].Ριχνουμε ελαχιστο λαδι στο ταψακι μας ωστε να μην κολλησουν τα πεινιρλι μας.Προθερμαινουμε το φουρνο μας στους 200c.Τοποθετουμε τα πεινιρλι μας για 30 λεπτα.Τελος ριχνουμε στα ζεστα πεινιρλι μας απο πανω το βουτυρο μας τριβουμε το τυρι μας και λιγο αλατοπιπερο[ προεραιτικα].Το αποτελεσμα ειναι πραγματικα υπεροχο. σημειωση..Με τον ιδια ζυμη μπορουμε να φτιαξουμε οτιδηποτε αλλο θελουμε[πιτσα,ελαιοψωμο…]καθως και να προσθεσουμε οτι ειναι της αρεσκειας μας.Οπως και να χει το αποτελεσμα θα ναι υπεροχο.Καλη επιτυχια….
Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL
Discussion about this post