Η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, πραγματοποίησε στις 18 και 19 Οκτωβρίου συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζομένους του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης και με αντιπροσώπους εκπαιδευτικούς της Α΄ και της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης στον ΕΛΓΑ αφορούσαν στις φετινές καλλιέργειες και την υφιστάμενη κατάσταση συγκομιδής στον Έβρο, ιδίως του βαμβακιού. Τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη μείωσης του πλαφόν βάμβακος, καθώς λόγω της ανομβρίας, η παραγωγή ήταν κατά μεγάλο ποσοστό μειωμένη.
Επισημάνθηκε, παράλληλα, ότι οι νέες νομοθετικές έκτακτες ρυθμίσεις της Κυβέρνησης, για την αποζημίωση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα Ιανό, δημιουργούν συνθήκες άνισης μεταχείρισης των αγροτών, αποκλείοντας την κάλυψη καταστροφών που προκλήθηκαν στον Έβρο, λόγω κλιματικής αλλαγής. Κατά τη συζήτηση τέθηκαν επιπλέον εργασιακά ζητήματα των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ και θέματα ενίσχυσης των υπηρεσιών με προσωπικό.
Στις συναντήσεις με την Α’ και Β’ ΕΛΜΕ Έβρου τέθηκαν καίρια ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα σε μία κρίσιμη περίοδο λόγω της πανδημίας του Covid-19. Μεταξύ αυτών η ανάγκη για κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν ακόμη στις σχολικές μονάδες του Νομού, ακόμη και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
Επιπλέον, συζητήθηκε το πάγιο αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, η απαραίτητη αύξηση του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, η αναγκαία μείωση των μαθητών ανά τάξη, καθώς λειτουργούν πολλά τμήματα με πάνω από 25 μαθητές εν μέσω πανδημίας, όπως και η σύσσωμη αντίδραση της κοινότητας στην επικίνδυνη τοποθέτηση καμερών μέσα στις τάξεις.
Ειδικά, για την Αλεξανδρούπολη τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης σχολικής στέγης, το οποίο ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Τονίστηκε η ανάγκη επίσπευσης της παράδοσης των δύο κτιρίων στην περιοχή του ΚΕΓΕ, που θα δώσει ανάσα στο κτιριακό πρόβλημα της πόλης και θα βοηθήσει στην αποφυγή του συνωστισμού που προκαλείται στους χώρους, όπου αυλίζονται 500 έως 800 μαθητές καθημερινά.
Τέλος, τονίστηκε η έντονη αντίθεση των εκπαιδευτικών στην ηλεκτρονική διαδικασία για την εκλογή αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια, με τη συντεταγμένη απόσυρση των ψηφοδελτίων όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων. Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας για ηλεκτρονικές εκλογές αποτελεί ένα δημοκρατικό ολίσθημα που οδηγεί στην καταστρατήγηση κάθε συλλογικής διαδικασίας και την αποδυνάμωση βασικών λειτουργιών των συνδικαλιστικών οργάνων, όπως αναφέρθηκε.
Discussion about this post