Δείτε όλα τα μυστικά για το πως γίνονται τα νοστιμότερα και πιο τραγανά κριτσίνια που υπάρχουν μέσα σε 4 λεπτά!Δε χρειάζεστε μίξερ ή να περιμένετε να φουσκώσει το ζυμάρι.Δείτε περισσότερα στο βίντεο:
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης (ή αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. αλάτι
1 ½ κ.σ. ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
1 κούπα μπύρα ή ρετσίνα
Σουσάμι
(Εμείς χρησιμοποιήσαμε και αλεύρι ολικής άλεσης.Εσείς αν θέλετε μπορείτε να το αντικαταστήσετε στην ίδια ποσότητα με αλεύρι γ.ο.χ.)
Εκτέλεση:
1.Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με τα χέρια ή με το γάνζτο στο μίξερ.
2.Πλάθουμε σε λεπτά ομοιόμορφα μεταξύ τους μπαστουνάκια.
3.Τα βουτάμε σε νερό και μετά τα ρολλάρουμε σε σουσάμι(Τα βουτάμε πρώτα σε νερό γιατί αν δεν το κάνουμε θα ξεκολλήσει το σουσάμι κατά τη διάρκεια ψησίματος).
4.Το μυστικό για τέλεια κριτσίνια είναι στο ψήσιμο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10’ στους 200ο C και έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 100ο C και ψήνουμε για άλλα 20’.Βέβαια είναι ανάλογα και τη δύναμη που έχει κάθε φούρνος.Αυτό θα το καταλάβετε μόνοι σας.
Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL
Discussion about this post