Υλικά:
Για το κέικ:
140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
140 γρ. άχνη
2 αυγά
120 γρ. γάλα
100 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
140 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
30 γρ. κακάο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
Για τη καραμελωμένη σοκολάτα:
380 γρ. κρέμα γάλακτος
180 γρ. ζάχαρη
80 γρ. βούτυρο
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος Nestle Dessert Greece
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.Λαδώνουμε καλά ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο και την άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα,προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και λίγο από το γάλα(όχι όλο).Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια μαρίζ προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ,την αμυγδαλόσκονη,το αλάτι και το κακάο.Στο τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα.Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί καλά,το αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 40’.Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε 10’.Στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα.Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά μέχρι να κάψει και ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ξανθιά καραμέλα.Προσέχοντας να μην καούμε,προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο,ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Τεμαχίζουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα γάλακτος και περιχύνουμε από πάνω το μείγμα της καραμέλας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Περιλούζουμε το κρύο κέικ με τη καραμελωμένη κρέμα γάλακτος.
Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL
Discussion about this post