– Ομιλία της Βουλευτή Έβρου στο νομοσχέδιο για την ψηφιακή διακυβέρνηση
Την προσπάθεια της Κυβέρνησης της ΝΔ να καπηλευτεί το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων στον ψηφιακό τομέα, εξαπατώντας με αυτόν τον τρόπο τους πολίτες, ανέδειξε κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια η Βουλευτής Έβρου και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.
Η κα Γκαρά αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε δύο εμβληματικά έργα που εμπνεύστηκε, σχεδίασε και χρηματοδότησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έρχεται σήμερα η ΝΔ να παρουσιάσει ως «έργο» της, όπως το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων αλλά και τη δράση για την κάλυψη τηλεοπτικού σήματος στις λεγόμενες «λευκές» περιοχές που πρωτοεφάρμοσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017 στη Θράκη.
Μάλιστα, υπενθύμισε πως ήταν η Κυβέρνηση Σαμαρά που το 2011 με το μαύρο και το κλείσιμο της ΕΡΤ, δημιούργησε το πρόβλημα με την έλλειψη σήματος στις ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της χώρας όπως ο Έβρος και ο νομός Ξάνθης και πως είναι πολιτική απάτη από τη μεριά των Βουλευτών της ΝΔ να πανηγυρίζουν σήμερα για ένα πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Ταυτόχρονα η κα Γκαρά σημείωσε πως με την ασαφή διάταξη που επίτηδες περιλαμβάνει το νομοσχέδιο σχετικά με την λειτουργία της «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», η Κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να ανοίξει ένα παράθυρο παραποίησης της διαφάνειας και του ελέγχου από τους πολίτες.
Μάλιστα, έφερε σαν παράδειγμα τις τόσες και τόσες απευθείας αναθέσεις σε «ημετέρους» αλλά και τις πολυπληθείς «αποστολές» Υπουργών ή άλλων κυβερνητικών στελεχών σε νησιά και αλλού υπό την «χορηγία» των δημόσιων ταμείων, γεγονότα που η Κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει, ανεπιτυχώς, από την κοινή γνώμη.
Τέλος, η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε στην Κυβέρνηση για την επιλογή της να εντάξει την εταιρεία για την ανάπτυξη των δικτύων 5G, στο Υπερταμείο. Μία επιλογή που αδιαμφισβήτητα «προικοδοτεί» με δημόσιο χρήμα συγκεκριμένες ολιγοπωλιακές ιδιωτικές εταιρείες και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί ή διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον.
Discussion about this post