Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται η Αττική που σε καθημερινή βάση έχει περίπου το 50% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων. Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη και επιστήμονες επιδίδονται σε ένα επικοινωνιακό μπαράζ «εκφοβισμού» της κοινωνίας για τον κίνδυνο που διατρέχει να δεν τηρηθούν ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Όμως υπάρχουν εστίες που παραμένουν να αποτελούν τις βασικές αιτίες διασποράς, αλλά δεν υπάρχει καμιά αλλαγή και παρέμβαση έτσι ώστε να ελαττωθεί ο κίνδυνος. Μια από τις «υγειονομικές βόμβες» είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ειδικοί έχουν τονίσει ότι ο κόσμος στα ΜΜΜ θα πρέπει να αραιώσει και να τεθούν όρια πληρότητας.
Γιατί δεν μπαίνει πλαφόν χωρητικότητας στα ΜΜΜ;
Δυστυχώς σε Μετρό , Λεωφορεία και τρόλεϊ οι πολίτες αναγκάζονται να στοιβάζονται σαν σαρδέλες, ο ένας πάνω στον άλλον με την κατάσταση να είναι αποπνικτική. Οι εικόνες στα social media είναι ενδεικτικές και αποτυπώνουν την απαράδεκτη κατάσταση που θέτει την δημόσια υγεία σε κίνδυνο. Πολίτες καταγγέλλουν ότι η συχνότητα των δρομολογίων δεν είναι η ενδεδειγμένη και παρατηρούνται τις ώρες αιχμής τεράστια προβλήματα συγχρωτισμού. Ειδικά στις αποβάθρες του ΜΕΤΡΟ η κατάσταση είναι τραγική και οι συρμοί μεταφέρουν στοιβαγμένους χιλιάδες πολίτες, καθημερινά.
Η κατάσταση αυτή ακυρώνει οποιαδήποτε άλλα μέτρα , γιατί είναι δεδομένο ότι σε κλειστούς χώρους με τέτοια μεγάλη συρροή η μάσκα δεν προσφέρει καμιά προστασία , μιας και το περιβάλλον που μετακινείται το επιβατικό κοινό είναι επιβαρυμένο σε τραγικό βαθμό. Είναι δεδομένο ότι επιβάλλεται να τεθεί πλαφόν στην χωρητικότητα ανά συρμό ή ανά μέσο μεταφοράς(λεωφορείο-τρόλεϊ).
Πηγή: OTAVOICE
Discussion about this post