Ο Μπιλ Γκέιτς, ο εκπρόσωπος της παγκοσμιοποίησης και χορηγός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που είχε προαναγγείλει την πανδημία προ ετών, θεωρεί πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα,
Στο πότε ο κόσμος θα καταφέρει να νικήσει τον κορωνοϊό αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο δισεκατομμυριούχος πρώην ιδιοκτήτη της Microsoft. Μιλώντας στον Economist προέβλεψε ότι ο πλανήτης θα έχει ξεμπερδέψει με την πανδημία στο τέλος του 2021. Με τον αριθμό των νεκρών από τον φονικό ιό να ανέρχεται σε 793.698 σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins, ο Γκέις υποστήριξε ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Να προσθέσουμε ότι ο Μπίλ Γκέιτς θεωρείτε από τους βασικούς επενδυτές στο χώρο της υγείας παγκοσμίως, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ορθότητα και την σκοπιμότητα των όσων ισχυρίζεται.
Μάλιστα, τόνισε ο αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει το εκατομμύριο.
Όπως είπε στη συνέντευξη «οι αγορές και τα συστήματα υγείας παγκοσμίως παλεύουν να αντεπεξέλθουν και αποτελούν τους τομείς με τις μεγαλύτερες παρενέργειες από την πανδημία». Για τις μάσκες και όσα συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη χρήση τους ο Μπιλ Γκέιτς είπε ότι «μια μερίδα των Αμερικανών αρνούνται να τη φορέσουν θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν την οργή και την αντίδρασή τους στην πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ«.
Όσο για το αν θα υπάρξει αλλαγή στη συμπεριφορά των πολιτών αν εκλεχθεί Πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν, απάντησε: «Μην υπολογίζετε σε κάτι τέτοιο. Δεν πιστεύω ότι μια πολιτική αλλαγή θα κάνει τους ανθρώπους να φορούν μάσκα. Είναι δύσκολο να δούμε πώς χτίζουμε αυτό το δίκτυο εμπιστοσύνης και βελτιωμένης συμπεριφοράς. Θα γίνει κυρίως σταδιακά». «Η χώρα ήταν ανέτοιμη για μια τέτοια πανδημία καθώς τα τεστ γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, σε αντίθεση με την Κίνα, που έκανε πολλή καλή δουλειά στην καταστολή του ιού» κατέληξε ο Γκέιτς.
«Ίσως γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός»
Τις προηγούμενες ημέρες σε δηλώσεις του ο Μπιλ Γκέιτς ανέφερε πως ίσως ο εμβολιασμός γίνει υποχρεωτικός. Όπως ανέφερε, άτομα που εργάζονται με ηλικιωμένους, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, με την πιθανότητα είτε να πεθάνουν είτε να υποστούν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους εξαιτίας της ασθένειας, ίσως απαιτηθεί να εμβολιαστούν. «Κάνοντας υποχρεωτικό κάτι, μπορεί συχνά να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αλλά μπορούμε να πούμε πως, αν κάποιος πρόκειται να εργαστεί σε έναν οίκο ευγηρίας ή να έχει οποιαδήποτε επαφή με ηλικιωμένους, αυτό θα ήταν απαραίτητο».
Επίσης, ο Γκέιτς δήλωσε πως, ο πρώτος εμβολιασμός δεν θα είναι ιδανικός όσον αφορά την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού και μπορεί να μην έχει μεγάλη διάρκεια: «Το 2021, πολλά άλλα εμβόλια είναι πολύ πιθανό να εγκριθούν. Η μεγάλη ανταπόκριση πιθανότατα θα προέλθει από την πρωτεϊνική υπομονάδα. Με τόσες πολλές εταιρείες να εργάζονται πάνω σε αυτό, μπορούμε να αντέξουμε και μερικές αποτυχίες και να έχουμε κάτι με χαμηλό κόστος και μεγάλη διάρκεια».
Πηγή: OTAVOICE
Discussion about this post