Μέθοδος εκτέλεσης:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη.
- Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία.
- Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα οι μπανάνες διαλύονται.
- Βγάζουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι, τις βανιλίνες, τη σόδα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μία μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα.
- Στη συνέχεια και όταν έχει κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα. Αυτό το κάνουμε για να μην λιώσει η σοκολάτα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (30 εκ.) που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά.
- Από πάνω ρίχνουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για να καραμελώσει η επιφάνεια.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 45-60 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί.
- Βγάζουμε από τον φούρνο.
- Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα και ξεφορμάρουμε μετά από 15 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη αν θέλουμε και σερβίρουμε και με λίγο παγωτό.
Τips:
Γενικά τα κέικ θέλουν λίγο ανακάτεμα. Και αυτό γιατί δεν θέλουμε η γλουτένη που βρίσκεται μέσα στο αλεύρι να αναπτυχθεί και να “δέσει” όπως γίνεται στο ψωμί… Επίσης όσο πιο ώριμες οι μπανάνες… τόσο πιο νόστιμο το γλυκό!
Discussion about this post