Μια συνταγή για ένα κλασικό αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους γλύκισμα που και στη νηστίσιμη εκδοχή του, ικανοποιεί όλους τους λάτρεις των σιροπιαστών
Υλικά
Για το σάμαλι:
2 νεροπότυρα νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 νεροπότυρο σιμιγδάλι χονδρό
1 νεροπότηρο φυσικός χυμός απο πορτοκάλι
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
1 κτσ ζάχαρη
1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
Λίγο Σπορέλαιο για άλειμμα του ταψιού
1/2 κτγ μαστίχα
Για το σιρόπι
3 νεροπότηρα ζάχαρη
2 νεροπότηρα νερό
2 φλούδες λεμονιού
1 καψουλίτσα βανίλιας
Εκτέλεση
Πρώτα ξεκινάμε με το σιρόπι και το βράζουμε για 10 λεπτά
Βάζουμε την μαστίχα στο multi μαζί με λίγη ζάχαρη να γίνει σκόνη.
Μέσα σε ένα μπολ η λεκανίτσα αναμειγνύετε το ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την μαστίχα και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτετε το σπορέλαιο και τον χυμό κι ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φορμα 26 εκ καλά λαδωμένη από πριν και σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα. Αφήνετε το γλυκό να ξεκουραστεί για 1 ώρα ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170C και ψήνετε το γλυκό στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.Έπειτα ψήνουμε σε ένα τηγάνι την αμυγδαλόψιχα και την αφήνουμε στην άκρη . Ξεφουρνίζουμε και σιροπιάζουμε κρύο σιρόπι ζεστό γλυκό και από πάνω βάζουμε την αμυγδαλόψιχα και το αφήνουμε 24 ώρες το γλυκό και μετά το κόβουμε!!!
Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL
Discussion about this post