Αυτά τα τρουφάκια θα τα αγαπήσετε και το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θα τα κάνετε μια φορά.Τι θα χρειαστείτε για αυτά τα υπέροχα τρουφάκια
Υλικά
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ γάλα αμυγδάλου
30 γρ βούτυρο φυτικό
80 γρ ζάχαρη άχνη
Για το γλάσο
300 γρ κουβερτούρα
120 γρ καρύδι
100 γρ τρούφα
140 ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα αμυγδάλου και όσο περιμένουμε να βράσει σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια σε ένα μπολ για να λιώσει πιο εύκολα. Με το που βράσει αποσύρουμε απο την εστία μας το γάλα και το ρίχνουμε επάνω στην σπασμένη κουβερτούρα και το αφήνουμε για 1 λεπτό χωρίς να το πειράξουμε για να μπορέσουμε να λιώσουμε σωστά την κουβερτούρα.Μετά απο 1 λεπτό ανακατέψτε και ρίξτε και το καυτό βούτυρο μόλις ομογενοποιηθούν καλά ρίξτε και τη ζάχαρη άχνη.Πάρτε μια φόρμα και ρίξτε το μείγμα σοκολάτας και βάλτε το στην κατάψυξη για 1 ώρα .Το βγάζουμε απο την κατάψυξη και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο σοκολάτα και το ρίχνουμε στο καρύδι , ινδοκάρυδο ,φουντούκι ,κακάο, κ.α
όπου εμείς επιθυμούμε μετά το ρίχνουμε στην κουβερτούρα που λιώσαμε σε μπεν μαρί για να σφίξει και πάλι στο καρύδι η ινδοκάρυδο η κακάο και τα τοποθετούμε σε ενα πιάτο για να στεγνώσει και να σφίξουν. Καλή σας επιτυχία !!!
Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL
Discussion about this post