Οικονομικό γλυκάκι νηστίσιμο – Pasta tarifi Live Kitchen
Θα το αγαπήσετε αυτό το γλυκό ψυγείου γιατί είναι εύκολο και πολύ νόστιμο
Υλικά
1λ γάλα καρύδας
120γρ συμιγδάλι ψιλό
100 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ βούτυρο φυτικό
2 – 3 βανιλίνες
Φρυγανιές
Μαρμελάδα τις αρεσκεία σας
Για το σιρόπι
250 γρ ζαχαρη
100 γρ νερό
2κτσ λεμόνι
3φλούδες απο λεμόνι
Ταψάκι 20χ30
Εκτέλεση
Πρώτα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι μας για να κρυώσει !!
Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό μαζί με δύο κτσ λεμόνι την ζάχαρη και τις φλούδες απο το λεμόνι και μόλις βράσει το βγάζουμε απο την εστία μας και το αφήνουμε να κρυώσει
Για την κρέμα
σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας η σόγιας η αμυγδάλου και μόλις έρθει σε θερμοκρασία βρασμού ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να μας δέσει η κρέμα!! Αποσύρουμε και Ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη τις βανιλίνες και το βούτυρο το φυτικό συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν . Παίρνουμε ενα ταψάκι 20χ30 και τοποθετούμε τις φρυγανιές η τα μπισκότα η κέικ νηστίσιμο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι που ετοιμάσαμε η μπορούμε να σιροπιάσουμε με το σιρόπι απο κομπόστα!! Αφρατεύουμε την κρέμα με το μίξερ χειρός και το ρίχνουμε επάνω στις φρυγανιές και τελειώνουμε με την μαρμελάδα της αρεσκείας μας!!! Το βάζουμε στο ψυγείο και το κόβουμε την επόμενη μέρα για να μαλακώσουν οι φρυγανιές Καλή σας επιτυχία !!
Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL
Discussion about this post