Φέτος σας υπόσχομαι να σας δείξω το πιο αφράτο τσουρέκι με ίνες χωρίς μίξερ!Για πρώτη φορά θα δείτε πως ψήνουμε ΜΕ την τεχνική (Bain marie) Αυτό μας επιτρέπει το τσουρέκι να ψηθεί με πολύ μεγάλη υγρασία και να φουσκώσει στο μέγιστο!! Ώστε να είναι πάρα πολύ αφράτο με ίνες!!
Τα καλύτερα “τσουρέκια”!!!
TIPS
Προθερμασμένος φούρνος
Το βούτυρο να μην είναι καυτό !!
Αφήνουμε να φουσκώσουν καλά πριν τα ψήσουμε!!
Για καλύτερα αποτελέσματα βάλτε αέρα και κάτω αντίσταση!!
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα κόψουμε!!
Μόλις βγουν από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα!!
Πριν τα ψήσουμε να διπλασιαστούν!!
Υλικά
3 κτγ μαχλέπι
5 αυγά 290 γρ
75 γρ νωπή μαγιά
350 γρ ζάχαρη
5 γρ μαστίχα
1650 γρ αλεύρι Robin Hood
250 γρ βούτυρο
250 γρ γάλα
250 γρ χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
3 βανιλίνες
50 γρ νερό
σουσάμι,αμύγδαλο,σοκολάτα η ότι άλλο προτιμάτε
Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL
Discussion about this post