Συστατικά
400 γρ. κουβερτούρα
5 μέτρια αυγά
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
175 γρ. ηλιέλαιο
80 γρ. ουίσκι
80 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ (10 γρ.)
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
Σπάμε τα 200 γρ. από την κουβερτούρα μας με τα χέρια μας σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και καλύπτουμε με μία μεμβράνη.
Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2-2,5 λεπτά.
Στην συνέχεια, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει όλη η κουβερτούρα και να μην υπάρχουν κομματάκια.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ουίσκι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Τέλος, ρίχνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε στην άκρη.
Με ένα μαχαίρι χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. κουβερτούρας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Περνάμε από κόσκινο το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σε μία βουτυρωμένη φόρμα 10×20 εκ. ρίχνουμε σιγά σιγά όλο το μείγμα μας.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά. Με το μαχαίρι τρυπάμε το κέικ και αν βγαίνει καθαρό τότε το κέικ μας είναι έτοιμο.
Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Σπάμε τα 200 γρ. από την κουβερτούρα μας με τα χέρια μας σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και καλύπτουμε με μία μεμβράνη.
Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2-2,5 λεπτά.
Στην συνέχεια, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει όλη η κουβερτούρα και να μην υπάρχουν κομματάκια.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ουίσκι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Τέλος, ρίχνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε στην άκρη.
Με ένα μαχαίρι χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. κουβερτούρας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Περνάμε από κόσκινο το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σε μία βουτυρωμένη φόρμα 10×20 εκ. ρίχνουμε σιγά σιγά όλο το μείγμα μας.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά. Με το μαχαίρι τρυπάμε το κέικ και αν βγαίνει καθαρό τότε το κέικ μας είναι έτοιμο.
Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Discussion about this post