Φτιάξτε ένα από τα καλύτερα γλυκά σιροπιαστή Λεμονόπιτα .Έιναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της με απλά φρέσκα υλικά όμως με τόση πλούσια γεύση .
Εκτέλεση
Διαλέγουμε φρέσκα λεμόνια ακέρωτα .Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε ειναι να ετοιμάσουμε το σιρόπι καθώς το θέλουμε κρύο και ζεστή την πίτα . Μόλις βράσει αποσύρουμε απο την φωτιά .το αφήνουμε στην άκρη.
Ξεπαγώνουμε το φύλλο κρούστας και ετοιμάζουμε το μείγμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε το αλάτι την ζάχαρη σιγά σιγά τους κρόκους και όλα τα υλικά με την σειρά που είναι στο βίντεο .Μεγάλο ρόλο θα δώσουμε στο λεμόνι καθώς αν μπει μέσα στο μείγμα δεν πρέπει να το ανακατέψουμε γιατί θα μας κόψει. Το ανακατεύουμε μόνο πριν το βάλουμε στην φόρμα που πρώτα έχουμε κάνει μια βάση απο το φύλο κρούστας .Ρίχνουμε το μείγμα και σκεπάζουμε απο πάνω με τα επόμενα φύλλα .Έπειτα ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.Αφού ψηθεί ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και περιμένουμε για λίγο να σιροπιαστεί παντού….Η λεμονόπιτα ειναι έτοιμη να την απολαύσουμε!!!
Υλικά
500 γρ φύλλο κρούστας
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη
150 γρ βούτυρο
150 γρ γάλα
λιγο αλάτι
2 κτσ αλεύρι
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
2 βανίλιες
χυμό από 2 λεμόνια
ξίσμα από 3 λεμόνια
για το σιρόπι
400 γρ νερό
400 γρ ζάχαρη
φλούδες από 1 λεμόνι
Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL
Discussion about this post